Klaukkalan Nuorisoseura on Etelä-Suomen vuoden 2023 nuorisoseura

Etelä-Suomen alueelta valitaan joka vuosi ”vuoden nuorisoseuraksi” seura, joka on aktiivinen ja alueella näkyvä. Seuraan on helppo tulla ja siellä on aitoa yhteisöllisyyttä. Palkittavassa seurassa voi myös toimia monella tavalla.

Tänä vuonna vuoden nuorisoseura -valinnan tekivät alueemme kaksi valtuutettua (Hannu Harmaala ja Johanna Hakala) yhdessä toiminnanohjaajien kanssa. Valinnan perustelut olivat seuraavat:

Klaukkalan nuorisoseura on vireä ja aktiivinen nuorisoseura, jonka toiminnassa on mukana harrastajia, ammattilaisia sekä vapaaehtoisia. Seurassa on tarjolla monen tasoista toimintaa vuosia kestävästä harrastustoiminnasta yksittäisiin vapaaehtoistehtäviin tai tapahtumissa vierailuihin. Seuran pääasiallinen toiminta keskittyy kulttuuristen harrastusten tarjoamiseen sekä tapahtumien järjestämiseen kaikenikäisille kyläläisille. Harrastustoimintaa seurassa on tällä hetkellä neljällä harrastusalalla; kansantanssi, teatteri, sirkus ja kepparikerho. Harrastustoiminnan lisäksi Klaukkalan nuorisoseura järjestää myös tapahtuma-, leiri- ja kesäteatteritoimintaa.

Klaukkalan nuorisoseura kasvattaa uusia seura-aktiiveja ja vapaaehtoisia nuorisoseurojen arvojen (osallisuus, moninaisuus, yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys) pohjalta. Seurassa toimii aktiivinen nuorisotoimikunta, jossa nuorilla on mahdollisuus kehittää ja suunnitella oman näköistä toimintaa toisille alueen nuorille, sekä myös lapsille ja aikuisille. Seurasta on mahdollisuus kasvaa aktiiviseksi kansalaiseksi ja nuorisoseuralaiseksi. Seura myös pyrkii nuorisoseuralaisuuden ja nuorisoseuratoiminnan läpinäkyvyyteen ja yksi merkittävä tekijä tässä on seuran ja harrastusalojen aktiiviset sosiaalisen median kanavat.

Kuvassa Hannu Harmaala, Elsa Weckström, Laura Kuutti ja Johanna Hakala.

Vuoden nuorisoseura -palkinto jaettin Etelä-Suomen Aluefoorumissa la 18.3.2023 Hämeenlinnassa. Palkinnon vastaanottivat Klaukkalan nuorisoseuran puheenjohtaja Laura Kuutti ja sihteeri Elsa Weckström.

ONNEA KLAUKKALAN NUORISOSEURA!