Vuoden nuorisoseura 2018 on Lahden Tanhuujat!

Suomen Nuorisoseurat on nimennyt Vuoden Nuorisoseuraksi 2018 Lahden Tanhuujat. Kunnianosoitus on korkein, jonka seura voi nuorisoseuraliikkeessä saada. Tänä vuonna 80-vuotisjuhlia viettävä Tanhuujat kulkee etunenässä erityisesti lasten kansantanssiryhmien toiminnassa. Lisäksi Kerkkoon ja Ylihärmän nuorisoseuroille myönnettiin yhteisöllisyyden erityismaininnat. Tunnustukset julkistettiin Nuorisoseurapäivän juhlassa 18.3. Ristiinassa.

Lahden Tanhuujat on perinteinen nuorisoseura, jonka toimintaa ohjaavat vahvasti järjestön arvot: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Seura toimii suuressa kaupungissa ja on haastavassa kilpailuympäristössä pystynyt säilyttämään merkittävän aseman harrastustoiminnan tarjoajana.

Lahden Tanhuujat ovat panostaneet lasten ja nuorten kansantanssitoimintaan vahvasti: harrastajista 75 % on lapsia ja nuoria. Tanssijoista kasvaa ja kasvatetaan määrätietoisesti myös uusia ohjaajia. Viimeisimmältä kansantanssiohjaajakurssilta valmistui useita uusia apuohjaajia seuraan.

Lahden Tanhuujien nuoria tanssijoita Tanssirallissa vuonna 2016.

”Lahden Tanhuujat perustettiin 80 vuotta sitten ja perustamisestaan lähtien seura on ollut esimerkki monelle seuralle ympäri maan,” kommentoi Suomen Nuorisoseurojen hallitus valintaansa. ”Seura on yksi ensimmäisistä, joka aloitti lasten kansantanssitoiminnan nuorisoseurajärjestössä. Tämä Helvi Jukaraisen perinne elää seurassa edelleen vahvana.”

Kansantanssin lisäksi seurassa harrastetaan myös sählyä ja pelataan mölkkyä.

Tanhuujissa tehdään muutakin kuin tanssitaan. Muun muassa pelataan mölkkyä.

Lahden Tanhuujista sanottua:

Itsekin Lahden Tanhuujissa tanssineena voin todeta sen olevan paras!

Lahden tanhuujat, toimintaan mukaan pääsee jo vauvasta alkaen. Ja tasokasta tanssiriemua on mahdollista harrastaa vielä eläkeikäisenäkin. Koko perheen juttu. Mahdollista myös osallistua toimintaan urheilunsaralla; sählyä ja mölkkyä ? Reipas ja tanssiva nuorisoseura keskellä kaupunkia ???

Lahden tanhuujat ehdottomasti. Aktiivinen ja kasvava seura

Ja vist Lahtis jengen är best.ja hopsan heissan fralle frale raa til alla..

Lahden Tanhuujat.

Yhteisöllisyyden erityismaininnat 

Vuoden nuorisoseuran lisäksi Suomen Nuorisoseurat myönsi myös yhteisöllisyyden erityismaininnat Kerkkoon ja Ylihärmän nuorisoseuralle.

Vuoden nuorisoseura

Suomen Nuorisoseurojen hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marian päivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa.  Valinta tehdään toiminnan laadun ja laajuuden perusteella kiinnittäen huomiota erityisesti lapsiin ja nuoriin. Toiminnassa on näyttävä Nuorisoseurojen arvot osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Seuran merkittävyys omalla alueella ja innovatiivisuus otetaan myös huomioon päätöstä tehdessä.