Kulttuurielämyksille on iso tilaus pandemian jälkeen

– Mahtavaa nähdä että yleisö tosissaan nauttii kulttuurielämyksistä ja hengittää tätä kansainvälistä tunnelmaa. Tätä on odotettu, totesi Hollolan nuorisoseuran puheenjohtaja Hannu Harmaala Hollo ja Martta -festivaalin pääkonsertin puheessaan.

Hollo ja Martta -festivaali toteutettiin huomattavasti pienimuotoisemmin kuin normaalisti ja sen vuoksi tapahtumia järjestettiin vain kolmannes, mihin on totuttu.

– Organisoimme kuitenkin 24 tilaisuutta ja niihin osallistui 4200 katselijaa. Olemme tyytyväisiä, että onnistuimme järjestämään koronaturvallisen kulttuuritapahtuman haastavissa olosuhteissa, festivaalipäällikko Aimo Hentinen kertoo.

Festivaalipäällikkö Hentsen mukaan festivaali palaa pandemian jälkeen samankokoiseksi, mitä se on ollut.

– Iltakonsertit keräsivät hyvin yleisöä ja ne toteutettiin koronaturvallisesti. Saimme paljon positiivista palautetta siitä, että uskaltauduimme toteuttamaan festivaalin. Katsojien mielestä kansankulttuuriin on helppo samaistua.

Eteläpuolalainen kansantanssiryhmä on vieraillut usemman kerran Hollo ja Martta -festivaalilla. Kamil Beaszczyr ja Zuzia Kosiec olivat festivaaleilla toista kertaa.

– Ensimmäinen esiintymismatka kahteen vuoteen oli onnistunut kokemus. Suomalaiset osaavat organisoida aina tapahtumat hyvin.

Beaszczyr luonnehtii puolalaista kansantanssia yleisöystävälliseksi.

– Eteläpuolalainen kansantanssi on näyttävää ja nopeatempoista. Siihen on helppo samaistua.

Hollolan Nuorisoseura juhlii tänä vuonna 120 -vuotista taivaltaan. Festivaalin aikana taltioituja ohjelmia on mahdollisuus seurata 16.11. lähtien tapahtuman Facebook-sivuilta.

Hollo ja Martta Lahden kaupunkingteatterissa 2021 Photo: Jani Mahkonen

Paikallinen yritys Liikenne Lakkapää oli vastuussa Hollo ja Martta -festivaalin kuljetuksista. Markkinointipäällikkö Jarmo Talvitien mukaan paikallisuus on valttia, kun yhteistyökumppanin kanssa suunnitellaan haastavia ja isoja kokonaisuuksia, joihin tarvitaan useita linja-autoja.

– Kaikessa festivaalitoiminnassa on otettu huomioon kestävä kehitys. Sen vuoksi kuljetukset on organisoitu niin, että festivaalien aikana ei kerry turhia ajokilometrejä, Talvitie toteaa.

Kokemuksella on iso merkitys kuljetussuunnittelussa.

– Ajosuunnittelu huomioi linja-autojen päivittäisen kierron. Logistiset siirtymiset tapahtuvat mahdollisimman suurilla ja vähäpäästöisillä linja-autoilla. Kaikki festivaalivieraat liikkuivat vähäpäästöisillä linja-autoilla.

Lisätietoja: Aimo Hentinen +35840 558 9755 aimo.hentinen[a]phnet.fi