Etelän Vetelät unelmoivat isosti vaikuttamisesta

Nuoret vaikuttajat hassuissa vaatteissa

Etelä-Suomen nuorisoseurojen nuoret vaikuttajat kokoontuivat viikonloppuna Lahteen ideoimaan ja suunnittelemaan millaisiin asioihin haluaisivat tulevaisuudessa vaikuttaa. Esiin nousi niin presidentin kuin ministerienkin tapaaminen, vierailu Brysselissä Eu:n pääkonttorissa sekä tutustuminen YK:n toimintaan. Vaikuttamisesta puhuttiin monelta kantilta, miten voin itse vaikuttaa esimerkiksi kulutusvalinnoilla tai miten pukeutumisella voi vaikuttaa.

“Kävimme yhteisesti läpi mitä on vaikuttaminen ja suunnittelimme ryhmissä missä asioissa voimme vaikuttaa. Tämän lisäksi tutustuimme toisiimme, nauroimme ja pelasimme mahtavia pelejä.”

nuoret vaikuttajat toiveet
Ryhmätehtävä; Mihin vaikuttamisalueisiin haluaisin tutustua

Viikonloppu oli tiivis aloituspaketti, joka jatkuu noin puolentoista vuoden ajan. Nuoria kiinnostaa niin kansalaisvaikuttaminen kuin somessa, järjestössä, politiikassa ja perinteisessä mediassa vaikuttaminen. Myös mielenosoitukseen heräsi kiinnostus osallistua.
“Itselle jäi todella hyvä fiilis viikonlopusta. Sain uusia kavereita ja sain olla oma itseni.”
“Kokemuksena Etelän vetelin live tapaaminen oli ihana. Opin paljon muista uusia asioita ja opin myös itsestäni viikonlopun aikana.”

Mikä on Etelän vetelät? Sen on ryhmän itse itselleen antama nimi. Nimen valinnasta suoritettiin suljettu lippuäänestys, ja samalla käytiin läpi hiukan virallisten vaalien järjestämistä.

Nuoret Nuorisoseuravaikuttajat on Erasmus+ (KA154-YOU) Youth participation activities hanke, jonka tarkoituksena on valmentaa 15-25-vuotiaita nuorisoseurojen harrastajia kansalaisyhteiskuntaan, järjestötoimintaan sekä vaikuttamiseen. Hankkeen tavoitteena on tukea alueellista ja valtakunnallista nuorten osallisuutta heitä itseään koskevassa päätöksenteossa. Tavoitteena on kasvattaa uusia nuorisoseuravaikuttajia mukaan järjestöhallintoon ja lisätä nuorten vaikuttamismahdollisuuksia järjestömme joka tasolla.

Artikkelin pääkuvassa on annettu tehtävä, jossa pohditaan, vaikuttaako pukeutuminen? Kaksi henkilöistä on menossa hautajaisiin, kaksi toimii jäätelökioskissa myyjänä. Kuvassa on myös kaksi opettajaa, kaksi palaveriin osallistujaa, kaksi henkilöä, jotka yrittävät päästä linnan juhliin ja kaksi, jotka ovat menossa ryhmäliikuntatunnille. Puvut on lainattu Pukuvuokraamo Kostyymistä