Seurantalo kokoaa kyläläiset tutustumaan toisiinsa

Juornaankylän nuorisoseura on käynnistänyt uuden toimintamuodon; kyläillan. Kyläiltaan ovat tervetulleita kaikki kyläläiset tutustumaan toisiinsa kertoo seuran puheenjohtaja Toni Tuomala. Kyläillan tarve lähti siitä, että Juornaankylässä ei ole enää kauppaa tai postia, jossa kyläläiset tapaisivat luonnostaan toisiaan ja uudet kyläläiset pääsisivät tutustumaan.


Juornaankylän nuorisoseura järjesti ensimmäisen kyläillan torstaina 7.4. ja jatkossa kyläilta on tarkoitus pitää joka kuukauden ensimmäisenä torstaina. Tavoitteena on tutustua toisiin rennossa ilmapiirissä kahvia ja leivonnaisia nauttien. Ensimmäisessä kyläillassa oli osallistujia noin 20 henkilöä vauvasta vaariin, kertoo seura-aktiivi Soila Malinen. Kouluikäisiä oli pelaamassa yläkerran nuorisotilassa ja salissa, aikuiset kahvitteli ja jutusteli talon kahviossa. Kyläiltaan on tulevaisuudessa tarkoitus saada myös vierailijoita ja mahdollisia opastuksia tai luentoja kyläläisiä kiinnostavista aiheista. Kyläillan tavoitteena on kyläyhteisön innostaminen yhteiseen toimintaan ja toisiinsa tutustuminen kertoo seuran sihteeri Elina Holopainen.


Miten kylässä tieto kulki kyläillasta? Seuran pitkäaikainen taloudenhoitaja ja seura-aktiivi Hermanni-arvonimellä tunnustettu Juha Simola kävi viemässä jokaiseen postilaatikkoon kylätiedotteen, kertoo puheenjohtaja Toni Tuomala. Toki tapahtumaa mainostettiin myös seuran facebook-sivuilla.


Juornaankylän nuorisoseura on yksi vanhimmista seuroista uudellamaalla. Seura on perustettu 1895. Seurantalolla on oma kuntosali sekä yläkerrassa nuorten tila. Näytelmäryhmä esiintyy kesällä seurantalon pihassa. Katsomoon mahtuu noin 120 henkilöä. Seuralla on erilaisia tapahtumia kyläläisten aktivoimiseksi kuten Talven Taittajaiset maaliskuussa.


Nuorisoseurantalolla järjestetään palloilua yhteistyössä seurakunnan kanssa. Lisäksi on sählykerho niin aikuisille kuin lapsillekin. Nuorten tila talon yläkerrassa toimii yhteistyössä kunnan kanssa. Tilassa on omatoimista toimintaa ja joka toinen perjantai kunnan nuorisotyöntekijä on paikalla. Aikuisille on tarjolla tanssikurssi ja kesäteatteri yhteistyössä kansalaisopiston kanssa.


Kesälle 2022 on tulossa kesäteatteriin musikaali heinä-elokuuksi. Ensi-ilta on 23.7. ja viimeinen esitys 14.8. Seura haluaa vielä pitää esitettävän musikaalin salaisuutena, joten kannattaa ottaa seurantaan seuran facebook-sivu.


Nuorisoseurantaloa vuokrataan erilaisiin kokouksiin ja tapahtumiin kuten häihin ja syntymäpäiviin. Hauskana lisänä vuokraustoimintaan oli keväällä valtakunnallinen kaninäyttely, joka oli tietysti myös avoin kyläläisille.


Jännityksellä jäämme odottamaan kesän musikaalia, sekä kutsumme kaikki seuraavaan kyläiltaan torstaina 5.5. klo 18-20.