Tanssikielto Klaukkalassa

Klaukkalan Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlavuosi on käynnistynyt vilkkaasti. Aikuisten teatteriryhmä Helium esittää musiikkiteatterinäytelmää Tanssikielto seurantalo Roinelassa. Näytelmä kertoo Lontoolaisen äidin ja tyttären muutosta pienelle paikkakunnalle Heinfieldiin ja tietysti siitä, miten on haastavaa tai vaikeaa päästä osaksi uutta yhteisöä. Myös olemassa oleva yhteisö joutuu miettimään omia sääntöjään ja arvojaan uusien asukkaiden myötä. Näytelmässä nähdään niin tanssia kuin kuullaan lauluakin hersyvistä roolisuorituksista puhumattakaan. Tanssikielto esityksen voi nähdä vielä perjantaina 22.4. klo 19.00 ja lauantaina 23.4. klo 13.00.

Tanssikielto teatteriesityksestä kuva, Klaukkalan Nuorisoseura

Ennen näytelmän alkua juttelimme seuran johtokunnan jäsenten kanssa seuran yleisiä kuulumia. Puheenjohtaja Eemi Tantarinmäki kertoi, että koronan jälkeen toiminta on palautunut lähes ennalleen, harrastusryhmiin on riittänyt tulijoita, ja kevät ja kesä on vilkasta esitysten ja toiminnan aikaa. Tulossa on teatteri-, tanssi-, kuin sirkusryhmien esitykset, Luova lava leirit sekä viime kesänä suuren suosion saaneet peräkonttikirppikset seurantalon pihalle. Nuorisoseurantalo Roinelan remonttia on suunnitteilla niin keittiöön kuin katon osalta, ja suunnitteluun on saatu tuki kotiseutuliitosta. Erityisesti juhlavuoden tapahtumiksi on suunnitteilla lapsille kesäjuhla sekä virallinen 100-vuotisjuhla marraskuulle.

Roinelan peräkonttikirppis

Klaukkalan sirkuskoulu

Klaukkalan nuorisoseuran sirkuskoulu on perustettu 2012 ja täten viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlia. Seuran sirkuskoulussa opetellaan sirkustemppuja, tasapainoilua, jongleerausta, akrobatiaa ja taikuutta! Klaukkalan Nuorisoseuran sirkustoiminnan parissa tutustuu sirkuksen perustekniikoihin ja välineisiin. Sirkuskoulun 10-vuotisjuhlaesitys pidetään 7.5. Roinelassa, jossa esiintyvät seuran ryhmät Kaardemummat, Sahramit, Vaniljat, Kanelit, Muskotit, Chilit ja Taikurit.

Teatteri Roinela

Teatteri Roinelan perinteinen esitysviikko on tulossa 16-22.5. seurantalo Roinelassa. Viikolla esiintyy seuran lasten ja nuorten teatteriryhmät, Elohopea, Jodi, Neon, Rikki, Krypton ja Einsteinium. Esityksinä nähdään Ryöstö kahvin kera, Roinelan talossa, Piikatyttö, Tulukset, Ystäväni on vampyyri ja intiaanisatu. Esitysajat löytyvät teatteri Roinelan kotisivuilta.

Klaukkalan kansantanssijat

Klaukkalan kansantanssiryhmät esiintyvät ahkerasti seuran omissa tapahtumissa kuin muuallakin. Kevään aikana ohjaajat ovat järjestäneet avoimia tanssileirejä alueen lapsille ja nuorille sekä käyvät koulussa tanssittamassa lapsia. Aktiivisia seuran kansantanssiryhmiä nähdään niin tanssiralli- kuin tanssimyllytapahtumissa esiintymässä. Ryhmiä osallistuu myös kansainväliseen kansantassitapahtuma Pispalan Sottiisiin Tampereelle kesäkuussa.  Kansantanssijoiden kevätnäytös pidetään seurantalolla 19.5. jossa esiintyy seuran ryhmät Tyrsky, Karuselli, Karkelo, Kuohu ja Kirma.

Klaukkalan nuorisoseura on vireä ja toimiva iso paikallisyhdistys, jonka toiminnasta vastaavat osaavat vapaaehtoiset. Nuorisoseuran toimintaan pääsee helposti mukaan niin harrastamaan kuin tekemään erilaisia tapahtumiakin. Onnea ja menestystä seuralle 100-vuotisjuhlavuoteen.

Klaukkalan Nuorisoseurantalo Roinela ja kansantanssijat